OMV Petrom este noul partener al Academiei de Sustenabilitate, prima platformă socială și de educație în domeniul sustenabilității dedicată microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din România.

Pentru că educația este primul pas spre schimbare, OMV Petrom sprijină demersurile Academiei de Sustenabilitate, inițiativă lansată anul acesta în luna mai de către Social Innovation Solutions. OMV Petrom este prima companie din industria energetică românească care a publicat un raport de sustenabilitate de sine stătător în 2012. Astăzi sustenabilitatea este pe deplin încorporată în strategia de afaceri, cu accent pe tranziția către afaceri cu emisii reduse de carbon, operațiuni responsabile, inovare & digitalizarea și susținerea oamenilor și a comunităților.

Academia de Sustenabilitate pregătește IMM-urile să se adapteze, să adopte și să valorifice tendințele din lumea sustenabilității, care pot avea un impact pozitiv atât asupra business-ului lor, cât și asupra comunității în care activează. IMM-urile au acces la întregul conținut educativ, complet gratuit după ce își creează contul pe www.academia-de-sustenabilitate.ro. Cursurile din platformă includ 11 module de învățare și un mic dicționar din lumea sustenabilității. Pe lângă acestea, participanții au ocazia de a se alătura unei comunități de profesioniști și antreprenori din domeniul sustenabilității, de a colabora și împărtăși bune practici și provocări.

„Ne bucurăm să susținem Academia de Sustenabilitate și să sprijinim astfel IMM-urile românești în parcursul lor spre cerințele viitorului. Suntem conștienți că e important ca sustenabilitatea să fie integrată în strategia de afaceri și că partenerii potriviți pentru a parcurge acest drum împreună sunt esențiali. Considerăm că IMM-urile au un rol cheie în dezvoltarea sustenabilă a societății și pentru a-și atinge potențialul au nevoie de o comunitate prin intermediul căreia să aibă acces la resurse globale, expertiză de calitate și potențiali investitori.”

Alina Petrescu, Director Comunicare și Sustenabilitate, OMV Petrom

În cadrul Academiei de Sustenabilitate, antreprenorii pot învăța despre atragerea finanțărilor verzi, fiscalitatea adaptată obiectivelor de mediu, inovațiile și economia circulară și cerințele de raportare din domeniu.

„Întreaga lume, nu doar cea de business, este în continuă schimbare. Afacerile mici și mijlocii care investesc în sustenabilitate au cea mai mare șansă de adaptare la noile reglementări, noile cerințe ale investitorilor și, probabil cel mai important, noile așteptări ale consumatorilor. Academia de Sustenabilitate aduce împreună resursele, soluțiile și schimbările de care avem nevoie în societate și ne bucurăm să avem alături de noi parteneri care au ei înșiși resursele necesare schimbării și vor să fie parte din soluție”.

Ciprian Stănescu, președinte Social Innovation Solutions

Peste 800.000 de IMM-uri generează 50% din cifra de afaceri totală a business-ului românesc, conform datelor Registrului Comerţului. Acestea sunt parte importantă a economiei locale și trebuie să privească sustenabilitatea ca pe o oportunitate valoroasă pentru afacerea lor.