OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, și Consiliul European pentru Inovare (CEI), programul pentru inovare al Uniunii Europene, își unesc forțele pentru a organiza un eveniment dedicat, CEI Corporate Day, primul de acest fel din România.

La acest eveniment de matchmaking, OMV Petrom va invita unele dintre cele mai inovative companii mici și mijlocii (IMM-uri) din Europa să își prezinte proiectele, să se cunoască și să deruleze afaceri. Toți participanții selectați dezvoltă proiecte inovatoare în sectorul energetic bazate pe tehnologii avansate, care răspund obiectivelor agendei climatice.

„Tranziția energetică este o prioritate strategică pentru OMV Petrom și ne angajăm să o sprijinim. Credem în puterea companiilor mici și mijlocii de a veni cu soluții inovative în sectorul energetic și vrem să susținem acele proiecte bazate pe noi tehnologii sustenabile prin colaborări, parteneriate și oportunități de afaceri.”

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Domeniile de interes pentru OMV Petrom includ soluții inovative de stocare a energiei, tehnologii pentru economie circulară, tehnologii noi pentru sisteme solare fotovoltaice, proiecte de captare și stocare a carbonului și/sau în combinație cu producția de hidrogen albastru, soluții geotermale non-clasice pentru generarea de energie și producția de hidrogen turcoaz rezultat din piroliza metanului.

IMM-urile finanțate de CEI pot aplica pentru participare la eveniment accesând Comunitatea CEI, termenul limita pentru depunere fiind 18 noiembrie 2021.

IMM-urile selectate vor fi invitate în cadrul evenimentului CEI Corporate Days cu OMV Petrom, care va avea loc în perioada 26-27 ianuarie 2022. Atât înainte cât și în timpul evenimentului, acestea vor avea acces la training-uri tematice și își vor prezenta proiectele în vederea unor potențiale colaborări cu OMV Petrom.

Consiliul European pentru Inovare sprijină inovatori de top, antreprenori, companii mici și oameni de știință care au idei extraordinare și ambiția de a activa la nivel internațional. Consiliul European pentru Inovare este o organizație cheie nouă a Orizont Europa și reprezintă cea mai ambițioasă inițiativă pentru inovare a Europei, cu un buget de 10,5 miliarde euro pentru perioada 2021-2027. Sprijinul pentru inovatori, antreprenori, companii mici și oameni de știință cu ajutorul Consiliului European pentru Inovare înseamnă mai mult decât finanțarea prin granturi.

Consiliul European pentru Inovare oferă firmelor servicii prin care se accelerează ritmul inovării, care includ training-uri de afaceri și servicii de înalt nivel precum Corporate Days și Investor Days, în cadrul cărora întreprinderile mici și mijlocii pot beneficia de oportunități de prezentare și parteneriate cu investitori și corporații. În plus, CEI a lansat recent Programul Emisii de gaze cu efect de seră, în cadrul căruia IMM-urile primesc sprijin și ghidaj de specialitate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și pentru contribuții la generarea de inovații sustenabile.