OMV Petrom finanţează cu peste 7 milioane de euro în acest an costurile operaţionale ale Fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei, în beneficiul a circa 5.000 de pacienţi.
„Susţinem HOSPICE Casa Speranţei deoarece credem cu tărie în dreptul la demnitate al bolnavilor incurabili. HOSPICE Casa Speranţei este un cămin, un refugiu şi un simbol care ne reaminteşte tuturor că, în faţa suferinţei, nu suntem şi nu trebuie să fim singuri. Suntem privilegiaţi să lucrăm alături de o organizaţie cu o experienţă atât de îndelungată şi de impact în România”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Peste 170.000 de pacienţi au nevoie de îngrijire paliativă în fiecare an, dar numai unul din cinci primeşte astfel de servicii. Mai mult, 11 judeţe din România nu au furnizor de îngrijire paliativă. De la înfiinţare, HOSPICE Casa Speranţei, a ajutat peste 45.000 de pacienţi şi peste 100.000 de aparţinători.
„Sponsorizarea OMV Petrom este un moment de referinţă cu un impact uriaş în vieţile pacienţilor care luptă cu o boală incurabilă. Le suntem recunoscători partenerilor de la OMV Petrom pentru că au înţeles nevoia de ajutor a oamenilor aflaţi în situaţii extrem de vulnerabile şi s-au implicat cu resurse substanţiale într-o cauză capabilă să genereze schimbare. Ne mândrim că, acum 30 de ani, am deschis un drum nou pentru mai bine de 45.000 de pacienţi şi peste 100.000 de aparţinători. Cu ajutorul OMV Petrom, intrăm acum într-o nouă etapă de dezvoltare care ne va permite să strângem fonduri pentru construcţia a două noi spitale HOSPICE: unul în Braşov pentru pacienţi adulţi şi unul pentru pacienţi copii, în Adunaţii Copăceni”, a precizat, la rândul său, Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei.
Valoarea cumulată a contribuţiilor sociale ale companiei OMV Petrom se ridică la circa 120 milioane de euro în perioada 2007-2022. Cele mai importate proiecte din domeniul sănătăţii au susţinut construcţia primului spital oncologic pentru copii din România – Asociaţia Dăruieşte Viaţă; transportul pacienţilor, în special copii, ale căror afecţiuni nu pot fi tratate în Romania – Asociaţia Blondie; sprijin pentru 17 spitale în combaterea pandemiei COVID-19 – Asociaţia Crucea Roşie; prevenţie medicală prin programul Sănătate în Vecinătate – Asociaţia Medcorp.
HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. AGERPRES