OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, continuă să susțină învățământul profesional din România, prin intermediul proiectelor Școala Petroliștilor și Școala Petrochimiștilor. Compania a alocat 1,5 milioane lei în 2023 pentru a pregăti noi generații de profesioniști în domeniul energiei. Aproximativ 100 de elevi vor beneficia de burse individuale intre 500 si 700 de lei pe lună, suporturi de curs actualizate și stagii de practică în cadrul companiei OMV Petrom.

”Energia este esențială pentru viața modernă, iar noi suntem dedicați misiunii de a continua să furnizăm energie, în toate formele sale. Pentru a răspunde acestei misiuni, avem nevoie de tineri profesioniști care să stăpânească cele mai moderne tehnologii de astăzi și, mai ales, pe cele de mâine. Suntem bucuroși să vedem că de la Școala Petroliștilor avem în fiecare an zeci de absolvenți care duc mai departe tradiția din acest sector vital al economiei. Până acum, aproape o treime din absolvenți au devenit colegii noștri la OMV Petrom”, a declarat Cristian Hubati, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție OMV Petrom.

Proiectul Școala Petroliștilor a fost inițiat în 2016 și se derulează în Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic “Voievodul Mircea” Târgoviște. Absolvenții obțin calificare profesională recunoscută la nivel european și abilități care le permit angajarea imediată.

”Am fost inspirată de experiența bunicului meu, care a fost sondor, să aleg Școala Petroliștilor. În cei trei ani de studiu am participat la multe sesiuni practice care m-au ajutat să învăț ușor o meserie căutată, iar acum pot să îmi construiesc o carieră alături de echipa OMV Petrom”, spune Diana Negulescu, angajat OMV Petrom, fost elev al Școlii Petroliștilor.

Proiectul Școala Petrochimiștilor a început în anul școlar 2022 – 2023 în Liceul Lazăr Edeleanu din Ploiești. Absolvenții primesc, după 3 ani de formare, calificarea de operator petrochimie, o calificare cu tradiție în județul Prahova și care este cerută de companiile din domeniu.

Elevii înscriși în cele două programe participă la ateliere dedicate dezvoltarii carierei, precum comunicare, negociere, antreprenoriat, muncă în echipă și altele. Pe durata stagiilor practice, întreg procesul de învățare le este facilitat de un mentor, angajat al OMV Petrom și de un profesor de la școala parteneră implicată în proiect.

Pentru cele două proiecte din domeniul învățământului profesional, Școala Petroliștilor și Școala Petrochimiștilor, OMV Petrom a alocat 17,5 milioane de lei în ultimii șapte ani.