În momentul actual, jumătate din rețeaua de stații OMV este dotată cu panouri fotovoltaice, pentru a diminua amprenta de dioxid de carbon. 80 de stații de alimentare cu carburanți OMV beneficiază de panouri fotovoltaice, iar alte 3 stații sunt în construcție, rețeaua totală a companiei fiind în prezent de 161 de stații.

Panourile fotovoltaice acoperă aproximativ 12% din necesarul energetic al unei stații, procentul fiind influențat de sistemul fiecărei locații și de consumul acesteia. Casele de marcat, frigiderele, aparatele de cafea din stațiile OMV își reduc semnificativ amprenta de carbon, oferind în continuare servicii de bună calitate celor care trec pragul stațiilor, promițând un viitor mai verde.

Utilizarea panourilor fotovoltaice se traduce prin diminuarea amprentei de dioxid de carbon cu aproximativ 6 tone pe an, pentru fiecare stație OMV dotata cu astfel de panouri. Cantitatea totală de energie produsă de panourile din stațiile OMV este aproximativ egală cu alimentarea a 21.000.000 de becuri de 100w.

Sustenabilitatea este o parte integrantă a strategiei OMV. Compania susține tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și a stabilit obiective măsurabile pentru reducerea amprentei de carbon din toate locațiile sale.