OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei,  anunță că a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România pentru deschiderea de stații de alimentare cu gaz natural comprimat și lichefiat. Prima dintre acestea se estimează că va fi operațională în anul 2025 și va fi instalată în stația Petrom din localitatea Chitila Sat, județul Ilfov. Această stație este destinată atât transportului ușor de mărfuri, cât și autocamioanelor pentru transport greu. Următoarele stații vor fi instalate în funcție de evoluția cererii de GNL și GNC în România.

„Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanțe medii și lungi, susținând dezvoltarea pieței de GNL și GNC. Gazul natural poate fi o opțiune viabilă pentru tranziția către un transport mai curat”.  

Radu Căprău, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing
Transportul de marfă pe bază de GNL/CNG generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puține și aproape nu generează emisii de particule grele. Un camion alimentat cu GNL/CNG poate beneficia de o autonomie de până la 1.600 de kilometri.
„Apreciem  colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza și experiența noastră în furnizarea de soluții de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat pe piața românească. Concentrarea noastră pe inovație, dezvoltare durabilă și servicii bazate pe calitate și siguranță pentru toți clienții noștri ne face să împărtășim aceleași valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente și valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanți pe piața românească de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat”.
Constantino Amadei, administrator Vulcangas România