Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan: Anul acesta vom furniza gaze naturale cu 40% mai mult în Europa

Anul acesta vom furniza gaze naturale cu 40% mai mult, adică vom ajunge la aproape 12,5 bcm (miliarde metri cubi), a declarat Parviz Shahbazov, ministrul energiei din Azerbaidjan, la RIGC.

Parviz Shahbazov a spus: “Este important să nu ne gândim doar la iarna care urmează, ci în același timp să fim siguri de ceea ce se va întâmpla peste cinci sau zece ani. Deja, de mulți ani, Azerbaidjan furnizează resurse energetice pe piața europeană. Am aprovizionat Europa cu petrol și produse petroliere, recent am început să furnizăm și gaze naturale către Europa și avem planuri mari de viitor”.

„În ceea ce privește situația pe termen scurt și discuțiile avute deja, într-un interval de mai puțin de doi ani, am furnizat peste 16 bcm gaze naturale către UE. Dacă anul trecut am furnizat 8,2 bcm, anul acesta vom furniza cu 40% mai mult, adică vom ajunge la aproape 12,5 bcm, ceea ce înseamnă că noi facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a furniza mai multe gaze naturale către UE, ținând cont de caracterul sensibil al securității energetice în Europa și fiind conștienți de toate problemele existente în această zonă, din punct de vedere al aprovizionării cu energie”, a adăugat  ministrul energiei din Azerbaidjan.

Citiți declarațiile integrale pe portalul FinancialInteligence.ro