Administrația Fondului de Mediu are în derulare trei programe pentru extinderea rețelei de stații de reîncărcare pentru mașini electrice, iar până acum a aprobat fonduri de aproape 120 de milioane de lei pentru construcția a peste 650 de stații.

Primul program se cheamă “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de serii in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ”. Acesta are un buget de 92 de milioane de lei din care nu a fost cheltuit nici jumătate. Astfel, spune AFM, au fost depuse 40 de dosare în valoare de 59.131.947 lei, dar au fost aprobat doar 31 pentru 225 de stații de reîncărcare în valoare de 40.705.002,86 lei.

Al doilea este “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități. Sunt eligibile pentru a participa în cadrul Programului instituțiile publice și unitățile administrativ-teritoriale și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.”

 

Citiți materialul integral pe Economedia.ro