Reprezentanţii OMV Petrom i-au prezentat, pe 10 ianuarie, premierului Nicolae Ciucă planul de dezvoltare a investiţiilor în România pentru orizontul 2030, în acord cu obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a avut o întrevedere cu Christina Verchere, CEO al companiei OMV Petrom.

La întâlnire au mai participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Mediului, Barna Tanczos, şi vicepreşedintele OMV Petrom Alexandru Maximescu.

„În acest context, reprezentanţii OMV Petrom au prezentat planul de dezvoltare a investiţiilor în România pentru orizontul 2030, în acord cu obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. În continuare, discuţiile au fost axate asupra priorităţilor guvernamentale privind stimularea investiţiilor în sectorul energetic, cu accent pe încurajarea tranziţiei la energia verde, eficientă şi produsă cu respectarea condiţiilor pentru un mediu mai curat. Prim-ministrul a punctat faptul că prioritatea Guvernului este menţinerea unui climat de afaceri stabil şi predictibil, care să încurajeze investiţiile cu efect multiplicator în economie şi să contribuie la asigurarea de noi locuri de muncă”, se arată în comunicat.