Comisia Europeană a publicat termenii și condițiile pentru licitația sa pilot în valoare de 800 de milioane de euro, care vizează sprijinirea producției europene de hidrogen din surse regenerabile. Licitația, finanțată de Fondul pentru inovare sub egida Băncii Europene a Hidrogenului, urmează să fie deschisă la 23 noiembrie, a precizat Comisia Europeană.

Conform planului, licitația va acorda până la 800 de milioane EUR producătorilor de hidrogen din surse regenerabile din Spațiul Economic European (SEE). Sprijinul va lua forma unei prime fixe, exprimată în euro pe kilogram, pentru hidrogenul regenerabil produs pe parcursul a zece ani de funcționare, vizând astfel diferența dintre costurile de producție și disponibilitatea de plată a cererii, adică  prețul care poate fi obținut. Prețul maxim al primei a fost stabilit la 4,5 EUR/kgH2.

Comisia a subliniat că noul mecanism de licitație va extinde portofoliul de mecanisme de sprijin pe care Fondul pentru inovare îl oferă în prezent prin intermediul subvențiilor, al asistenței pentru dezvoltarea de proiecte și al altor instrumente financiare mixte.

Citiți articolul integral pe platforma Economica.net