Producția de gaze a perimetrului offshore Midia, demarată acum un an, este peste așteptări, așa că Black Sea Oil and Gas (BSOG) o va crește cu un sfert de miliard de metri cubi pe an, dacă totul merge conform planurilor.

“Primul an de producție de gaze naturale din proiectul MGD a fost peste așteptările inițiale ale BSOG prin  livrarea primul miliard de metri cubi de gaze naturale cu o lună mai devreme decât era planificat”, se arată într-un comunicat de presă al BSOG. “Testele din luna martie 2023 pentru creșterea capacității de producție s-au realizat cu succes, iar compania se află în prezent în discuții cu autoritățile cu privire la o potențială creștere a producției zilnice în T4 2023 cu până la 25%”, mai arată BSOG.

BSOG și partenerii săi (Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia) au început oficial producția de gaze în Marea Neagră în perimetrul Midia, în luna iunie 2022, marcând astfel debutul extracției primelor gaze “noi” din Marea Neagră, zonă din care România extrage hidrocarburi de 40 de ani.

Citiți articolul integral pe platforma Economica.net