Fundația OMV Petrom, împreună cu Teach for Romania, a lansat programul pentru educația de mediu „Verde pentru Generația Alpha” în 109 școli și 17 grădinițe din comunități vulnerabile din România.
Programul este adresat ciclului preșcolar, primar și gimnazial și pune accent pe înțelegerea și relaționarea într-o manieră sustenabilă cu mediul înconjurător. 145 de profesori din rețeaua Teach for Romania vor lucra cu materialele dezvoltate în cadrul programului cu 2.900 de elevi.
În cadrul programului a fost dezvoltată o hartă a competențelor pentru elevi – un curriculum descris și detaliat progresiv, de la ciclul preșcolar până la final de gimnaziu. Pentru a susține practic dezvoltarea competențelor, au fost create trei ghiduri de activități pentru educatori, învățători și profesori, cu activități ușor de integrat în programa existentă, indiferent ce materie predau. De asemenea, fiecare profesor Teach for Romania a primit și câte un kit de educație de mediu cu materialele necesare punerii în practică a activităților la clasă, împreună cu elevii.
Mai multe detalii pe www.fundatiaomvpetrom.ro