Fostul ministru al energiei Răzvan Nicolescu i-a transmis o scrisoare deschisă Comisarului pentru Energie Kadri Simson, exprimându-şi profunda îngrijorare cu privire la întârzierile repetate şi nejustificate ale punerii în funcţiune a gazoductului Bulgaria – Grecia.

„La 10 decembrie 2014, în calitatea mea de atunci de ministru român al energiei, lansam împreuna cu omologii din Grecia şi Bulgaria proiectul European al Coridorului Vertical care îşi propunea să diversifice rutele şi mai ales sursele de aprovizionare cu gaz natural pentru regiunea noastră, prin accesul la terminalele greceşti de LNG şi la gazul produs în Azerbaidjan. Lansarea a avut loc la sediul Comisiei Europene, în prezenţa Vicepreşedintelui Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Măros Sefcovic.

Eram cu toţii hotăraţi şi optimişti că vom genera surse alternative pentru consumatorii europeni şi pentru cei din Republica Moldova şi Ucraina, două ţări vecine integrate în piaţa noastră prin apartenenţa la Tratatul Comunităţii Energetice din Sud-Estul Europei”.

 

Citiți materialul integral pe portalul Adevarul.ro