„Proiectul Neptun Deep reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare strategică a ROMGAZ și unul dintre cele mai importante proiecte economice ale României”, a declarat Răzvan Popescu, directorul general al ROMGAZ, într-un interviu acordat platformei FinancialIntelligece.ro.

„Neptun Deep este un proiect strategic din perspectiva securității energetice și a tranziției spre neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră.  Aspectelor care ţin de securitatea energetică trebuie să le adăugăm beneficiile economice ale proiectului. Acesta va contribui la ameliorarea competitivităţii economiei din România. Astfel, Neptun Deep va oferi României un argument în plus pentru atragerea de noi şi mari investitori, oferind o bază politicii de industrializare cu gaze produse, consumate şi procesate în România. Din punct de vedere tehnologic, Neptun Deep consolidează o filieră industrială de tradiţie şi de excelenţă a României –  pentru prima dată au loc în România operaţiuni de dezvoltare în zona apelor de mare adâncime”.

Potrivit lui Răzvan Popescu, dezvoltarea acestui proiect va asigura resursele necesare transformării unui actor major de pe piaţa energetică românească – ROMGAZ, consolidând profilul unei companii al cărui pachet majoritar este deţinut de statul român.

 

Citiți interviul integral pe platforma FinancialIntelligece.ro