Parapet, companie de construcții în sectorul energiei solare cu sedii la Cluj-Napoca și Nurnberg, și Blue Line Energy, producător de energie din surse regenerabile, anunță finalizarea construcției unei centrale fotovoltaice de 1,1 MW, instalată în incinta parcului eolian Beștepe, din județul Tulcea.

Este primul proiect hibrid de producere a energiei din surse regenerabile din țară, potrivit datelor companiei naționale de transport a energiei electrice din România, arată comunicatul. Capacitatea totală instalată a centralei hibrid se ridică în prezent la 7,25 MW – parcul fotovoltaic se adaugă celor 6,15 MW instalați anterior în parcul eolian. Investiția se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

“Proiectul centralei fotovoltaice a presupus implementarea soluțiilor Parapet de infrastructură mecanică prin amplasarea a 2.652 de panouri fotovoltaice în vecinătatea celor 3 turbine eoliene instalate în Parcul Beștepe, funcțional încă din 2014. Sistemul instalat asigură o producție anuală totală de 24 GW, contribuind la reducerea cu 20.400 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon”, mai arată companiile.

 

Citiți materialul integral pe platforma Economica.net