Xiaomi a depășit Samsung în al doilea trimestru al anului și a ajuns producătorul cu cele mai multe smartphone-uri vândute în Europa. Atât la nivel global, cât mai ales în Europa, Xiaomi a fost producătorul care a reușit să umple cel mai rapid golul lăsat de căderea Huawei, cădere cauzată de embargoul impus de Statele Unite.
În al doilea trimestru al anului, Xiaomi a livrat 12,7 milioane de unități în Europa, crescând cu 67,1% de la an la an, conform Strategy Analytics. Compania chineză a profitat și de erorile rivalului Samsung, care a scăzut cu 7% de la an la an după ce a livrat doar 12 milioane de unități. Pe locul trei se menține Apple, care a crescut cu 15,7%, livrând 9,6 milioane de telefoane. Locurile 4 și în 5 în topul producătorilor de smartphone-uri sunt ocupate de Oppo și Realme, ambele cu o creștere anuală de 180%, după ce au livrat 2,8 respectiv 1,9 milioane de unități.
Xiaomi deține acum 25,3% din piața europeană de smartphone-uri, în vreme ce Samsung mai are doar 24%. Apple deține 19,2%, iar ceilalți producători au de la 5 procente în jos.
Ca un semn că piața europeană a vânzărilor de telefoane smart și-a revenit după pandemie, în al doilea trimestru al anului, creșterea față de 2020 a fost de 14%, după ce au fost livrate 50,1 milioane de unități.