Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a precizat că Guvernul nu intenţionează să ia în calcul eliminarea plafonului de 0,68 RON pentru cei care au un consum mic, de până la 100 de kilowați-oră.

„Este exclus să luăm în calcul eliminarea unor asemenea plafoane. Noi ne dorim să păstrăm un preţ cât mai mic la factura cetăţenilor şi a companiilor româneşti. Aceasta este prioritatea”, a spus Sebastian Burduja la Antena3.

Mai mult, ministrul a precizat că schema de compensare-plafonare este în vigoare până în martie 2025, iar Comisia Europeană doar ne-a făcut anumite recomandări, nu impuneri, la fel ca şi altor state europene. „Preferința mea și dorința mea ca ministru al Energiei este să păstrăm schema așa cum este, cel puțin până trecem această iarnă”, a spus Sebastian Burduja.

Acesta a declarat că românii nu trebuie să se teamă nici de vreo avalanşă de facturi, întrucât spre deosebire de anul trecut, schema de consum şi plată este stabilizată, atât în ceea ce priveşte consumatorii, cât şi furnizorii.

„Cu atât mai mult nu dorim să mai umblăm la această schemă, s-o ajustăm pentru că abia avem o stabilitate în piață, abia furnizorii au început să-și pună la punct toate sistemele de facturare și nu mai există acele erori. Deci vrem să menținem sistemul cât mai stabil și un preț cât mai mic la factură”, a conchis ministrul.