Asociaţia Prematurilor a donat recent un ventilator, un umidificator pentru ventilaţia invazivă sau non-invazivă şi două monitoare a funcţiilor vitale pentru secţia de terapie intensivă neonatală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploiești. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 40.000 de euro.
„Aceste echipamente sunt esenţiale şși chiar vitale pentru monitorizarea și/sau supravieţuirea nou-născuţilor cu complicaţii severe la naștere și sunt un minim necesar pentru orice maternitate din tară”, spune Diana Gămulescu, Fondator Asociaţia Prematurilor.

Aceste donaţii au fost achiziţionate în urma apelului lansat de Asociaţie la finele anului trecut și care a implicat o muncă susţinută de fundraising, de comunicare şi de donaţii in care s-au implicat ambasadori, voluntari, companii și donatori individuali.
„Astfel, ventilatorul şi umidificatorul au fost achiziţionate cu sprijinul OMV-Petrom, monitor cu ajutorul copiilor și părinţilor de la Şcoala Gimnazială Ana Lugojana şi monitor prin campania ‘Double the joy’ derulată de ING Hub prin ambasadorul său Cristina Petcu”, adaugă Diana Gămulescu.
Maternitatea din Ploiești este una dintre cele mai mari din ţară, cu până la 80 de nașteri pe lună şi ideal ar fi că 2 astfel de aparate să existe în secţia de prematuri. Capacitatea secţiei este de 15 locuri la prematuri la terapie intensivă și, corelat cu numărul mare de nașteri și cu incidenţa crescută de naștere prematură la nivel local, dar şi naţional, riscul
apară încă un prematur care så necesite ventilaţie era extrem de ridicat. De aici urgenta achiziţionării celui de-al doilea ventilator.