Investiţiile din fonduri europene în sistemul energetic naţional continuă cu un nou program de finanţare, în valoare de 62 milioane euro, respectiv investiţia 5 din PNRR privind asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial, informează Ministerul Energiei.
„S-a deschis apelul nr. 3 de finanţare, sesiunea ianuarie 2024, în cadrul Măsurii de Investiţii I.5 din Componenta C.6 Energie din PNRR. Continuăm în ritm accelerat investiţiile din fonduri europene în sistemul energetic naţional cu un nou program de finanţare în valoare de 62 milioane euro: Investiţia 5 din PNRR: Asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial. S-a dat deja startul la competiţie”, a anunţat ministerul pe pagina de Facebook.

În cadrul apelului pot aplica microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi întreprinderile mari româneşti pentru finanţarea echipamentelor specifice în industrie (linii de producţie, transformatoare, compresoare de aer, pompe, instalaţii/echipamente/sisteme de ventilaţie, sisteme de încălzire/răcire, sisteme integrate de management al consumului de energie şi altele).
Obiectivul principal al apelului este realizarea a minimum 30 de proiecte de eficienţă energetică în industrie, cu reducerea emisiilor directe şi indirecte cu 30%.
Termenul limită de depunere a proiectelor este 29 martie 2024, ora 17:00. Aplicanţii respinşi în primele două apeluri pot redepune cereri de finanţare. AGERPRES