Staţiile Petrom, în parteneriat cu Poliţia Română, au lansat o campanie naţională de conştientizare în rândul părinţilor, cu privire la importanţa folosirii sistemelor de siguranţă pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere.
Conform sursei citate, 142 de copii au decedat în accidente rutiere doar în 2021, iar dintre aceştia, o proporţie covârşitoare au fost neasiguraţi, respectiv 105.
Anul trecut, 2.159 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere pe şoselele din România deoarece nu au fost protejaţi cu sisteme de siguranţă auto specifice, precum scaunul de copil sau centura de siguranţă.

Campania „Misiunea Zero Copii neasiguraţi – pentru zero victime în accidentele rutiere” îşi propune să schimbe atitudinea românilor în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în maşină.
Iniţiativa „Misiune Zero Copii neasiguraţi” derulată de Petrom în parteneriat cu Poliţia Română are ca obiectiv să-i determine pe părinţii conducători auto să adopte comportamentul legat de obligativitatea folosirii sistemelor de siguranţă pentru copii în maşină. Ea va fi susţinută printr-o campanie de comunicare mass-media care va desfăşura în această vară.

De asemenea, materiale informative pe această temă realizate în parteneriat cu Poliţia Română vor fi oferite direct în staţiile Petrom tuturor clienţilor care au copii în maşină, precum şi în cadrul acţiunilor organizate de reprezentanţii Poliţiei. AGERPRES