Unsprezece companii, printre care gigantul Monsson, OMV Petrom, combinatul chimic Chimcomplex și o companie controlată de furnizorul de gaze Nova Power & Gas, au primit acceptul, în prima etapă, să dezvolte capacități pentru producția de hidrogen verde, în cadrul unui apel finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În iunie ministerul Energiei a lansat o schemă de ajutor de stat finanțată cu aproape 150 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a sprijini investiţiile în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză.

Potrivit prevederilor PNRR, intervenția vizează promovarea investiţiilor în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză. Punerea în funcţiune a unei capacități de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.

Valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită, care se va acorda în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului și energie pentru 2022 este de 50 milioane euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

 

Citiți materialul integral pe platforma Economedia.ro