OMV Petrom, cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, a ajuns la o valoare de piaţă de circa 28 miliarde de lei (5,7 mld. euro), cu 58% mai mult decât în toamna anului trecut, când era evaluată la 17,73 miliarde de lei, conform estimărilor publicate în „ZF Top 100 cele mai valoroase companii din România”.

În vremurile mai puţin zbuciumate, o creştere de 58% în doar un an pentru o companie care deja era cea mai mare din ringul de tranzacţionare al unei burse, ar fi fost ceva extrem de rar.

„Energia este o nevoie vitală pentru societatea modernă. Nivelul nostru de trai şi activitatea economică depind de accesul neîntrerupt la energie, iar creşterea cererii este un indicator al bunăstării. (…) Avem foarte multe provocări pentru 2022. Vom anunţa pe 7 decembrie strategia Petrom pentru anul 2030, în care vom arăta planurile de creştere şi răspunsul nostru la tranziţia energetică. Suntem expuşi unor volatilităţii foarte mari ale preţurilor şi din punctul de vedere al cadrului de reglementare, care ne influenţează foarte mult activitatea şi deciziile de business”, a declarat Alina Popa, CFO OMV Petrom, la Gala ZF 2021.