În viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce a efectuat o vizită de lucru la compania Red Electrica, operatorul rețelei de transport de energie electrică de înaltă tensiune din Spania.
“Am văzut cum sunt integrate în sistemul național sursele de energie regenerabilă și am discutat despre o posibilă colaborare cu cei de la Transelectrica, pentru a prelua modelul de bune practici și în România. Împărtășim un interes comun și real pentru a investi și acționa, pentru a lăsa o moștenire copiilor noștri”, a precizat ministrul Virgil Popescu, într-o postare pe pagina de facebook.
El a participat la SPIREC, Conferința Internațională pentru Energie Regenerabilă. La ceremonia de deschidere, prim – ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a transmis că energia regenerabilă este o prioritate. Virgil Popescu s-a întâlnit și cu vice-premierul și ministrul Tranziției Ecologice din Spania, Teresa Ribera.
“Am discutat despre cooperarea dintre România și Spania în domeniul energiei, în mod special în proiectul centralei de la Iernut. Am încredere că vom finaliza cu celeritate acest proiect, care este foarte important pentru România”, a precizat ministrul Energiei.